viernes, 26 de agosto de 2016

Capella del Cementeri d'Altea

Aquesta capella està situada en el Cementeri Municipal d'Altea, Partida Les Rotes.
És una capella de forma redona. Dins té la imatge de un crist, prou deteriorada. La capella consta de dos portes  i no es sol obrir molt. Sobretot el dia de Tots Sants. Fa un any, un devot alteà va entregar unes estampes del Santíssim Crist del Sagrari i de la Mare de Déu del Consol.


Ermita de Sant Bertomeu

La ermita de Sant Bertomeu està situada en el barri del Pati Fosc, La Vila Joiosa.


jueves, 18 de agosto de 2016

Ermita de Sant Lluís


La ermita de Sant Lluís està situada en la partida del Barranquet, Altea.
L'ermita data del any 1946. 
La festa de Sant Lluís es celebra a finals d'agost, i és la ultima festa on es celebra 
l' arbret.





miércoles, 17 de agosto de 2016

Capella de la Mare de Déu del Carme

Aquesta capella es situa en l'Avda. d'Europa
L'Alfàs del Pi. És una capella de culte privat.

Al borde la N-332 o Avenida de Europa se localiza la Finca dels Rojas, un conjunto de edificaciones y cultivos de secano. La casa o vivienda principal, de planta rectangular, dos alturas, cubierta a doble vertiente, muros de mampostería y fachada revestida en blanco se puede datar como perteneciente a las últimas décadas del siglo XIX.

Al este de la casa se sitúa una pequeña capilla de uso privado de estilo neogótico, construida, según indica una inscripción en la puerta de entrada, en 1904. La capilla, bajo la advocación de la Virgen del Carmen, conserva los muebles propios para la celebración del culto religioso: imágenes, candelabros, etc. Asimismo, en la sacristía se localizan tres enterramientos familiares fechados en 1948, 1939 y 1969.

Las construcción está realizada con muros de mampostería trabada con mortero de cal y sillares figurados en las esquinas. Revestimiento de las paredes con enlucido de cal blanco. Ventanas y acceso en arco ojival y sobre éste, un óculo lobulado. Cubierta a dos vertiente con teja plana alicantina. La fachada principal está coronada con dos pináculos en las esquinas y otro en el vértice de la cubierta. Carece de espadaña. (*)

(*) Catálogo de Bienes y espacios protegidos. Ayuntamiento de L'Alfàs del Pi.

martes, 16 de agosto de 2016

Ermita de Sant Vicent


La ermita de Sant Vicent està situada en la partida del Captivador, La Nucia.
Esta ermita està en un encreuament entre la Nucia, Altea i L'Alfàs del Pi.
Les festes es celebren el dilluns pròxim al dilluns de pasqüa, i són un punt de trobada i diversió entre veïns i visitants.














sábado, 13 de agosto de 2016

Ermita de Sant Roc (L'horta d'Altea)

La ermita de Sant Roc està situada entre les partides de l'Horta i les Quintanes, Altea.
Aquesta ermita ha canviat molt des d'abans. La història de Sant Roc a Altea conta que uns pescadors (de malnom 'Andragó') van 'pescar' al 1840 una imatge, que ells pensaven que era Sant Antoni Abat, però al netejar-la bé van veure que era Sant Roc. Tots els anys, la duien en romeria des de la casa dels mariners al Carrer Sant Antoni fins l'Horta.


viernes, 12 de agosto de 2016

Ermita de Sant Antoni i Sant Jaume (Capblanc, Altea)




La ermita de Sant Antoni i de Sant Jaume està situada en la partida de Capblanc,
Altea. L'any 2016 aquesta ermita va complir 60 anys. L'ermita va ser restaurada en 2014. La imatge de Sant Antoni amb el xiquet és d'abans de Guerra. La imatge de Sant Jaume va ser adquirida l'any 1981, i substitueix un quadre del Sant apòstol al que celebraven la festa.










Ermita de Sant Jaume


La ermita de Sant Jaume està situada en la partida de Cotelles, Polop de la Marina. És una xicoteta ermita o capella que va ser inaugurada en 2003, com resa aquest cartell:




jueves, 11 de agosto de 2016

Ermita de Sant Roc (l'Algar)

L'ermita de Sant Roc està situada en la partida de l'Algar, Callosa d'en Sarrià. És una ermita simple, però a més de la ermita consta de unes rejoletes en un text que resa ''700 aniversari'', coronades per una campaneta.


Ermita de Sant Isidre (Els Arcs)

L'ermita de Sant Isidre està situada en la partida dels Arcs. És una ermita de les més noves d'Altea. La primera pedra va ser col·locada el 15 d'agost de 1999, i la ermita va ser inaugurada i beneïda el 15 d'agost de 2001.